Hva må man huske på når man skal ut på fisketur?

Folk her til lands er generelt sett glad i fisking, og mange tar seg en tur ut for å fiske fra tid til annen. Dette er noe som kan oppfattes som veldig givende. Ikke bare får man seg en skikkelig luftetur i guds vakre natur, man får også følelsen av å fange maten sin selv. Det er innebygd i oss mennesker at vi skal produsere gledeshormoner når vi fanger maten vår selv. Når man da skal ut på tur for å fiske, er det noen ting man bør huske på – slik at turen ikke blir en nedtur.

Dette er klærne du bør ha på deg når du drar ut på fisketur

De gode gamle ordtakene, ‘klær etter vær’ og ‘det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær’ gjelder her. Hvis du er jente og skal ut å fiske på en flott sommerdag vil det egne seg med tights dame fra for eksempel Aim’n. På en slik varm sommerdag ønsker man å ha fleksible og lette klær som ikke er for varme. Det samme gjelder om du er en mann, ta på deg noe lette treningsklær, det vil få jobben gjort. Her tenker vi først og fremst ved fisking i vann. Hvis man skal ut på havet kan det fort blåse litt vind, så da kan det være lurt å ha med seg varmere klær – selv om det er en varm sommerdag.

Hvis det er ruskete vær, vil man helt klart takke seg selv hvis man har med seg litt for mye klær, sammenlignet med litt for lite klær. Det kan fort bli både veldig vått og kjølig. Dette er to faktorer som rett og slett kan ødelegge hele fisketuren.

Så, om det er ruskete vær, vil man takke seg selv om man både har regntette, vindtette og varme klær. Dette er noe man absolutt ikke kommer til å angre på, vi anbefaler helt klart å være litt for varm og tørr, enn litt for kald og våt.

Alt i alt kommer vi tilbake til de gode gamle ordtakene, at man bør kle seg etter vær og være smart. Ta på deg det du vet du bør ha på deg, og ikke bare akkurat det du har lyst til å ha på deg.

Andre ting man ikke må glemme når man skal ut på fisketur

I tillegg til klær, er det noen andre ting som kan være avgjørende for at fisketuren skal bli en suksess.

Først og fremst må man naturligvis ha det riktige fiskeutstyret på plass. Hvis dette er i dårlig stand, eller man mangler noe, kan det ødelegge mye. Før man drar bør man sjekke om krokene er slik som de skal, om det er knuter i nylon, og om fiskestanga føles bra. Det er også viktig å ha med seg en bra kniv. Dette gjelder både for å bruke på fisken, men også hvis snøre for eksempel skulle sette seg fast – da vil man definitivt ikke angre på å ha en bra kniv med seg.

Når alt dette er i boks, kan du forhåpentligvis se frem til en strålende bra fisketur.

Leave a Reply