Hva trenger du til fisketuren?

Mange av oss drømmer oss til varme sommerdager ved havet eller en innsjø hvor man kan nyte stillheten mens men jakter på storfisken. Lite slår følelsen av å kjenne at det napper i stangen, og du kjenner at en riktig godbit er på kroken. Noe av det som gjør fiske til en så fin og gøy hobby er at man ikke behøver så mye utstyr for å komme i gang. Likevel er det noen ting som må være på plass før du prøver fiskelykken i sommer:

– Fiskestang

Fiskestangen er fiskerens fremste våpen i jakten på napp. Fiskestenger kommer i alle mulige varianter og prisklasser, og du må her selv velge hvor mye du ønsker å investere i fiskestangen. Stengene er ulikt utformet i form av lengde, stivhet og håndtak, og det viktigste er å finne en stang du selv er komfortabel med. For de fleste vil en stang til rundt 1000 kr være mer en nok for å dekke behovet, men man kan også kjøpe stenger for godt over 10 000 kr om man virkelig vil slå på stortrommen. Om du har lyst til å prøve fluefiske behøver du en spesialstang som tillater dette, med eget snelle og snøre.

– Valg av sluk

Hvilken sluk du velger å bruke på stangen avhenger av hva slags fiske du skal bedrive. Det finnes flere allround sluker, her velger du kun om det er ferskvann eller saltvann du fisker i. Det finnes også sluker som er mer spesialisert mot en spesiell type fiske, for eksempel egne laksesluker eller sjøørettfiske. Velg en sluk ut ifra ditt behov.

– Sitteunderlag eller teppe

Om du skal fiske hele dagen eller kvelden kan det være praktisk å pakke med seg et sitteunderlag eller teppe slik at man slipper å stå hele dagen. Fisking er en tålmodighetsprøve, og det er derfor viktig å spare på energien til man virkelig behøver den. Om du behøver inspirasjon kan du sjekke ut et flott teppe fra trendcarpet, her finner du flotte utendørstepper du kan ha med deg på tur i tillegg til tepper du kan dekorere med hjemme.

– Fiskekort

Før du fisker må du også sjekke om fiskeplassen krever et fiskekort for å fiske der. Oppsøk gjerne din lokale fiskebutikk for informasjon om gode fiskeplasser og fiskekort.

– Tøy

Kle deg etter forholdene, fiskegleden synker markant om man blir for kald eller for varm. Om du velger å fiske stående i vannet vil et par gummistøvler gjøre turen mer komfortabel da du slipper å stå med våte og kalde bein mens du venter på napp.

Det er viktig å huske på at det ikke er noen garant for å få fisk selv om utstyret og motivasjonen er på plass. Fisking krever, i likhet med de meste annet, tålmodighet å trening for å lykkes. Den beste måten å bli bedre er dog å komme i gang. Prøv fiskelykken i sommer!

Leave a Reply