Basic introduksjon til fluefiske

Fluefiske er en av de eldste og enkleste metodene for fiske vi kjenner til. Det er en kunst som kan læres av alle, og som kan være en hyggelig og spennende aktivitet å drive med. Hovedforskjellen mellom fluefiske og fiske med agn eller sluk, er at i fluefiske så er det vekten av linen som bærer kroken gjennom luften, mens det ved «vanlig» fiske er agnet eller sluken i enden av linen som sørger for at kroken oppnår en lengre kastelengde.

Er du fast bestemt på å få en stor fisk på kroken, så må du være forberedt på å fiske hver eneste dag, du må kanskje fiske en hel helg. Og selv ikke da er du garantert å få en skikkelig sværing på kroken. Så hvis du bare vil nyte sporten, så kan du i starten prøve å få fisket en gang i uken. Du kan fluefiske både i elver og innsjøer. Er du ikke kjent med hvilke vann som egner seg for fluefiske i ditt nærområde, så kan det være lurt å spørre om tips i din nærmeste sportsbutikk eller lignende.

Fluefiske kan være en veldig vanskelig sport å lære, derfor er det nødvendig med en god porsjon tålmodighet for å bli ordentlig god på det. Du må for eksempel bli kjent med hva som er det beste agnet å bruke, hva du skal gjøre når en fisk napper på kroken, samt få en forståelse for hvilke vann og elver det eventuelt kan være fisk i.

I tillegg til stang og snelleoppsettet, så finnes det en del tilbehør til fluefiske som vi anbefaler, for å gjøre fluefiskeopplevelsen din morsommere og enklere.

Fiskehov. En hov vil ikke bare gjøre det lettere å fange fisken, men det vil også bidra til å beskytte fisken.

Polariserende solbriller. Disse vil ikke bare beskytte øynene dine mot solen, men det vil også hindre gjenskinnet fra vannet slik at du kan se bedre. Attpåtil gir polariserende solbriller deg muligheten til å se fisken under vannlinjen. Slike solbriller utgjør med andre ord en enorm forskjell når man skal fluefiske.

Fiskevest. Vester er gode til å oppbevare diverse utstyr, og holde det hele i nærheten når du trenger det. Absolutt ikke kritisk, men en vest vil gjøre ting lettere.

Vadebukse. Vadebukser, altså ikke badebukser, gir deg muligheten til å gå ut i vannet, hvor som helst du vil, bare vannet ikke går over midjen. Uten dem vil du enten bli våt, fiske fra elvebredden eller så blir du nødt til å hoppe fra stein til stein, og det anbefaler vi ikke. Det artige med fiskevest og vadebukse, er at du kan kombinere det med litt halloweensminke, så har du klar klar en utkledning tilfelle du skulle bli invitert til en halloweenfest, eller en annen form for kostymefest.

Et siste tips for deg som skulle være interessert i å begynne med fluefiske som hobby, er å prøve å få lånt noe fluefiskeutstyr av noen du kjenner i starten, slik at du ikke går til innkjøp av utstyr til flere tusen kroner, som du ikke vil få bruk for, hvis fluefiske eventuelt ikke skulle være noe for deg.

Leave a Reply