Når fisken biter

Når fisken biter

Mange nordmenn liker å tilbringe en stor del av sin fritid på å fiske. Det er blant Norges mest populære friluftsaktiviteter, og faktisk i perioden fra år 1997 til 2014 viser en undersøkelse fra statistisk sentralbyrå at det er mellom 44 og 50 prosent av den norske befolkningen som har fisket siste 12 månedene. Se her hvor populært fritidsfiske er Og det er artig å prate om for da begynner vi å skjønne hvor stort det faktisk er og hvor gøy folk syns det er når fisken biter. Vi mennesker får en slags energisk god følelse og opplevelse når timen og kanskje timene har gått forbi og så plutselig biter fisken. Og mange sportsfiskere som fisker Laks i elvene kan fortelle at når dem har fått første laksen så er man bitt av basillen, og da begynner man å tilbringe cirka en femtedel av livet sitt i nærmeste lakseelv.

Fiske galskap

Når man har virkelig fått smaken på fiskelivet, og da snakker man om sportsfiske i elv, havfiske fra båt og kanskje fluefiske på ett ørretvann på fjellet eller i de dype skoger. Da må man skaffe seg kunnskap om hvilket utstyr det finnes der ute. Det kan man for eksempel finne her på shopello og da er det bare å bruke fredagskvelden sin på å velge det utstyret man selv vil ha. Selve laksefiske i elv er kanskje det utstyret som er mest kostbart og da er det greit å bruke litt tid å se på hva man skal kjøpe. Som kanskje mange vet men som likevel er greit å nevne er hvilket type utstyr bruker man i elv for laksefiske. Fluestang med en god våt flue er det aller mest brukte, har man ikke kastet med fluestang før er det ikke noe å være redd for, for det finnes mange plasser rundt om i landet dem har enkle ettermiddags kurs for nybegynnere. Men ønsker man heller litt enklere fiske for eksempel laksefiske i nærheten av havet, gjerne i enden av elven som munner ut mot havet kan man bruke vanlige fiskekroker som de aller fleste kjenner til, og da er man kanskje heldig å får besøk av sjøørreten på stangen.

Havfiske er for alle! Den som ikke liker det har bare ikke prøvd det ennå. Kveite fiske med havfiskestang er dokumentert fra flere av landets aviser noe av det morsomste fiske vi nordmenn og folk fra andre land syns om. Man kan bruke store gummifisker(også kalt jig), enkelt og greit en stor svenskpilk eller agn sånn som små sei eller makrell. Det er ikke små kveiter man kan få her til lands, faktisk er verdens rekorden for kveite tatt på stang fra Norge, vel det var en tysker som tok den men det får gå.

Da er det bare en ting som gjenstår og si, Skitt Fiske!

Leave a Reply