Kle deg rett på fisketuren – ta med gummistøvlene

Skal man ut i skog og mark er det utrolig viktig at man har varme nok klær som holder deg tørr, og gjerne kle på deg lagvis, slik at du kan lette på antrekket dersom du blir varm når du går langt eller når solen titter frem.

På jakt etter en spesiell opplevelse?

Beautiful spring Norway landscape with river rapids and mountains

Selve turen til fiskeplassen kan både ta tid og være terrengmessig krevende. Dermed er det bra å ha stabilt fottøy som holder kulden og vannet ute, og varmen inne. Med et par gode gummistøvler når man langt på vei, og med rett klær i tillegg kan man gå både høyt og langt for å nå frem til akkurat den plassen man har sett seg ut. Valg av fiskeplass er viktig, så ikke la deg stanse av bekker, myrer eller ulendt terreng – vær forberedt til å møte norsk natur på sitt vakreste og villeste, så blir turen mye mer behagelig. Skotøy som holder deg tørr er nemlig alfa og omega. Ta med gode klær og skikkelige vadestøvler eller gummistøvler, slik at fisketuren blir en positiv opplevelse og ikke en kald og våt skuffelse.

Fisking på hjemmebane

Dersom du foretrekker å holde deg nær hjemmet, kan du bare stikke ned i elva som dundrer forbi rett rundt svingen. Uansett hvor du fisker må du holde deg tørr og varm nok, slik at fisketuren kan vare så lenge som mulig. Ofte må man vente lenge på napp, men er man heldig kan man også ende opp med å få napp konstant. Da er det kjedelig å avbryte fordi man ikke var godt nok forberedt og ble våt på bena.

Ofte kaldere ved vann

Grunnet høyere andel fukt i luften, vil det oppleves som kjøligere ved vann enn på tørt land, og det er derfor viktig å ha en vind- og vannavvisende jakke å trekke på seg dersom temperaturen synker. Softshell er ofte både lett og gir noe varme, så om du fisker i varmere årstider, er dette et godt alternativ. Og igjen er skoene i fokus, for blir bena våte eller kalde – eller begge deler – er det lite annet å gjøre enn å pakke seg hjemover for å få i seg varmen igjen.

Leave a Reply