Sportsfiske i Namsen

Namsen blir kalt Elvenes Dronning, og regnes som en av de beste lakseelvene i Norge. Totalt er elva 229 kilometer lang, og starter i Store Namsvatnet i Røyrvik kommune. Elva munner ut i Namsenfjorden, der den også har gitt navn til byen Namsos (byen ved Namsens os). Flere av fossene i Namsen er utbygd, men det er likevel mye laks i elva.

Fiskeslag i Namsen

iStock_000001393563_SmallNamsen er først og fremst kjent for laks, men elva har også en stor bestand av ørret. I tillegg er elva hjemmet til den unike Namsblanken, som er en unik lakseart som bare finnes i øvre deler av Namsen. Som fiskeelv er Namsen kjent både i Norge og i Europa. Under laksefisket kommer fiskere både fra innlandet og utlandet, spesielt fra Sverige, Danmark og Tyskland. Under fisket arrangeres Grong laksefestival. Det årlige fisket i elva er på mellom 20 og 35 tonn.

Vannkraft og fiske

Flere større utbygninger i Namsen har endret elven. Nedbørsfeltet til elven er redusert, og vannføringen følger ikke lenger de naturlige svingningene slik den gjorde før. De fleste stedene i elven er vannkraften ingen trussel for fisket, men mange frykter for hva som kan skje med Namsblanken dersom Trongfossen skulle bli utbygd. Det kan bety at den unike arten dør ut.

Fiskeferie for alle

I Namsen kan du fiske både fra land og fra båt. Sjansene for å få storfisk er ganske gode, men enkelte fiskevald er mer populære enn andre, så det kan hende du må være tidlig ute. Namdalen har mange hoteller og overnattingssteder. Du kan også bo i egen bobil eller telt på en campingplass, leie rom eller eventuelt bare låne en sovesofa hos privatpersoner. Dermed kan fiskeferien komme i alle prisklasser, og du kan tilrettelegge den slik du vil.

This waterfall is called" laksfossen" at Helgeland in the northern part of Norway.

Naturopplevelser

Namsen og Namdalen byr på mye mer enn fiske. Det er rikelig med muligheter til å oppleve naturen, både til lands og til vanns. I Namdalen finner du store skoger, dramatisk natur fra kyst til fjell, lokalmat og mange aktiviteter. Kort sagt tilbyr Namdalen opplevelser for hele familien.

Leave a Reply