Lagre fiskeutstyret riktig mellom turene

Uansett om du er en ekte sportsfisker eller en hobbyfisker som tar frem snella bare nå og da, er det viktig at alt av utstyr behandles med respekt og omtanke. Det betyr at du må ha riktig lagring for utstyret mellom hver gang du drar ut på vannet ved hytta, den fiskerike fjorden i nord eller på innsjøen ved familiegården.

 

Bygg et skur i hagen
Har du flere steder du vanligvis reiser til for å fiske, er det greit å ta med utstyret hjem hver gang du har brukt det. Da trenger du nok et skur av en viss størrelse, som du kan lage praktiske løsninger for flere fiskestenger, sneller og ikke minst mange sluker i. Da kreves det noe areal for å lage optimale, praktiske løsninger. På nettsider som Buildor.no kan man finne både vinduer, dører og eventuelt også vask og lignende, dersom man skal lage seg et lite vaskerom også. Dermed trenger man ikke inn i huset for å vaske av seg fiskerester etter en flott dag på båt i fjorden.

Fisherman with rod in the boat on the calm pond at sunset

 

«Lag» dine egne slukbokser
For mange er det et problem å finne slukbokser med de rette egenskapene, da noen vil ha veldig mange dupper og markdrag, samt en god måte å sortere de ulike slukene og søkkene på. Da mange av slukboksene enten har få rom eller mange små rom, kan det være greit å skape sin egen løsning. Leter du litt på nett, er det mulig å kjøpe slukbokser av ulike størrelser, uten noe innmat. Og da er det du har frie hender til å lage de oppbevaringsrommene du vil ha; noen større og noen små rom, slik at du får plass for akkurat ditt utstyr! Og får du behov, kan du jo snekre en fast kasse til å ha i hageskuret ditt, der du lagrer det du ikke har med deg på fisketuren.

 

Tenk på muligheter for oppheng
Større ting, som sneller og markdrag, kan være greit å henge opp. Kanskje spesielt markdrag, da disse er i bruk bare i bestemte situasjoner, og ikke er «hverdagsutstyr» for de fleste fiskere. Noen vil også ha et stativ for sine fiskestenger og pilker, slik at det ikke blir vanskelig å finne frem favorittene dersom man brått blir lysten på en tur ut på vannet. Skitt fiske!

Leave a Reply