Fisk med pasta

Pasta kan være et triks for å få barn til å spise mer fisk, for det er slett ikke nødvendig å servere tradisjonelle poteter til fisken. Hvis du vil prøve noe nytt, finnes det mange gratis oppskrifter på nettet. Alle retter smaker selvsagt ekstra godt med selvfisket fisk, men det er også lov å jukse og kjøpe fisk i butikken. Hele poenget er at fisk er sunt, og hvis du lager noe spennende, blir det enklere å få alle til å spise fisk litt oftere.

Fisk med rød pesto

Ovnsbakt fisk er en ganske lettlaget middagsrett, ettersom maten kan passe seg selv store deler av tiden. Smaksetter du fisken med rød pesto, får du en spennende smak av tomater, paprika og hvitløk. Bruk egen fisk eller kjøp for eksempel torskefileter. Del opp fisken i passe biter, og fordel dem i en smurt, ildfast form. Smak til med salt og pepper, og smør deretter fisken med rød pesto. Du kan blande inn litt fløte i pestoen, og også ha litt revet ost på toppen av fisken før steking. Stek fisken i 15 minutter ved 225 grader. Fisken er ferdig når den begynner å smuldre litt. I mellomtiden koker du pasta og gjør klart annet tilbehør. Du kan servere fisken med ruccola, erter, parmesan eller andre ting du liker. Du kan lage pestosaus selv, men det er ekstra lettvint å kjøpe rød pesto ferdig, rett og slett fordi du sparer tid på det i en travel hverdag.

Pasta smaker til mange typer fisk

Pasta er også godt til for eksempel laks, og du kan servere pasta til fiskepinner og fiskepudding, dersom det er barnas favoritt. Fiskeboller i saus kan også spises sammen med pasta, og du kan tilsette pasta i fiskesuppen. Pastatrikset hjelper i hvert fall til å gjøre fisken mer populær, for de aller fleste barn liker den milde smaken av pasta. Velg gjerne pasta i morsomme former og farger, som også kan bidra til at maten blir mer spennende for de minste. Kanskje det selv kan velge hvilken pasta de vil ha til fisken. Du kan også be barna hjelpe til med å lage middagen. De kan dele opp fisken, smøre den med pesto, lage salat til tilbehør og dekke bordet. Når barna er med på å lage middagen, er det større sjanse for at de spiser opp maten. Sjansen for at de spiser fisken øker enda mer dersom barna selv har vært med på å fange fisken.

Leave a Reply