Fisking i Norge

I denne artikkelen skal vi snakke om hvordan vi på best mulig kan begynne å fiske i Norge. I all hovedsak skal dette dreie som om hobby fiske og ikke noen profesjonell drift. Det finnes noen forskjellige ting du bør vite om lover og regler når det gjelds fisking i dette landet. Vi skal også gå over de forskjellige typene vi kan fiske på, og hva slags utstyr vi kommer til å trenge for å drive med hver enkel måte.

Lover og regler

I Norge så finnes det som i de fleste land lover og regler for jakt og fiske. Lovene for å fiske i sjøen er litt enklere forklart enn for å fiske i ferskvann. Det første vi kan legge merke til er at det er lovlig for alle sammen å fiske gratis i sjøen i Norge. Det eneste man trenger å huske på er det finnes noen krav for om du kan beholde fisken dersom du først har fanget den. Dersom du fisker sei eller makrell så kan du ignorere dette, men ellers så skal du slippe fisken tilbake ut i vannet dersom den er for liten.

Det er også viktig at dersom du fisker i sjøen at du bruker fiskestang eller et håndsnøre. Husk på dette, fordi det finnes andre metoder for å fiske som kan bli påvirket annerledes av lovene.

Når du har blitt over 18 år så må du faktisk betale en fiskeavgift for å kunne fiske på de forskjellige plassene i landet. I tillegg trenger du et ekstra fiskekort til det lokale området du fisker på.

Barn under 16 år har lov til å få seg et frikort slik at de slipper å betale, men det finnes noen typer fisk som de uansett ikke kan fiske gratis, som for eksempel laks. Dersom du skal drive med dette må du spørre de som er ansvarlige for fiskekort i ditt område mer om dette.

Utstyr

Uansett hvordan du bestemmer deg for å fiske så kan det hende at du må invester i noe nytt utstyr, på grunn av dette kan det hende at du kommer til å trenge å besøke centum for å skaffe deg et lite forbrukslån. Dette hjelper deg å vedlikeholde en jevnere strøm i økonomien din.

Det som er dyrest er å skaffe seg en båt for å kunne dra ut på sjøen å fiske. Dette kreves investering i selve båten, men også en plass å ankre den. Utenom dette så kan du fikse ganske billig med en enkel fiskestang dersom du skal bare ut å fange noe fisk. Dersom du har lyst på litt tyngre saker så kan du skaffe deg spesielle fiskestenger som kan tåle større fisk, og et multiplikatorsnøre.

I ferskvann kan du også investere i det vi kaller for fluefiskestang. Det finnes mange muligheter!

Leave a Reply