Drømmen om storlaksen

For mange mennesker, spesielt trøndere, er drømmen om å ta storlaksen altoppslukende. Laksefiske er alltid populært og de mange elvene i Norge bidrar til at denne fritidsaktiviteten blir hyppig brukt i fiskesesongen. Norge er et populært land å fiske i, og hvert år strømmer det til med turister fra hele verden for å vende fiskestangen ut over en elv og vente på storlaksen. Drømmen om å få en gigant på flua, bruke timer på å lose den inn mot elvebredden og stolt ta bilde med den er oppnåelig i Norge.

Bør ta sine forhåndsregler

Når laksefiskesesongen er i gang, er det mange om beinet og grunneierne selger ut fiskekort som hakka møkk. Det betyr at det kommer mange som gjerne fisker samtidig og da er det kjekt å huske på at sikkerhet er viktig. Man bør faktisk bruke redningsvest selv om du skal stå på land eller i vadestøvler ute i elva. Hovedårsaken til det er at om du får napp, kan du kjapt miste balansen og er du da uheldig, kan du fort bli tatt av strømmen. Spesielt de som bruker å stå i vadestøvler ute i elva bør være ekstra påpasselig, da de gjerne står i sterk strøm og en konsekvens ved å falle der er at støvlene fylles opp med vann. Da kan man være uheldig å bli trukket under.

Er det dyrt å fiske?

Det å sikre seg det riktige utstyret for å ha en god laksefiskesesong trenger ikke være så dyrt. Et enkelt søk om forbrukslån hos Sambla gir deg kapitalen du trenger til å få en passe bra fluestang, noen gode fluer og redningsvest og vadestøvler. Husk også på å kle deg riktig før du begir deg ut på drømmenes skyer – og det kan være lurt å tenke på å ha et telt og sovepose liggende i tilfelle du blir såpass lenge ute at det blir for sent å gå hjemover. Hvem vet? Om drømmen om storlaksen går i oppfyllelse, kan det nemlig fort ta flere timer å få dradd den sølvglinsende fisken inn til land for fotoshoot.

Leave a Reply