Bilder på kroken

Fisking er sport, akkurat som ski, fotball og rallykjøring, og med sport kommer bevegelse og masse action. For mange kan det virke som at det å fiske er en rolig og bedagelig hobby som ikke bringer noe særlig spenning med seg. Men for en sportsfisker forholder saken seg litt annerledes. Det kan nok stemme at fisking kan være avslappende. Dette er ikke bare fordi det innebærer tålmodig venting, men også fordi man ofte bedriver fisking på steder som er ganske idylliske. Om man fisker ved havet eller om det gjøres ved en innsjø eller en elv, er spenningen elektrisk når det først biter på kroken. Da handler det ikke lenger om forarbeidet eller ventingen, men om hva som skal skje mellom deg og beistet i vannet.

En vakker sport

Som nevnt over skjer ofte fisking på skjønne steder, og disse har selvfølgelig ulik belysning – alt ettersom når på dagen man kaster snøret. Noen fisker biter helst på morgenkvisten, mens andre foretrekker å våge seg mot overflaten når natten faller på. Fisking kan skje fra bredden, fra båt eller under vann. Noen fisker med snelle, andre foretrekker fluefiske, og noen binder til og med sine egne fluer. Mange fiskere er dessuten fotoentusiaster, og har med seg godt utstyr og en god venn – slik at de kan fange både med stanga og med linsa. Det er viktig å huske på at du må ha med deg riktig utstyr, så pass på at kameraet ditt kan fange opp bilder selv under dårlige lysforhold. Dessuten er det viktig at det kan fange bevegelse slik at bildet ikke blir altfor uskarpt eller mørkt. Rådfør deg gjerne med en fotograf eller en butikk, som for eksempel BGA Fotobutikk i Oslo. Det er ingen skam i å spørre en ekspert om råd.

Fiskekort

Hvis du skal fiske i Norge bør du være klar over at de aller fleste steder krever at du har fiskekort. Reglene kan variere fra sted til sted, og som regel kontakter du grunneier for å få tillatelse. I de fleste tilfeller er det lett å skaffe fiskekort, men i det siste har det blitt dyrere å få tillatelse til å fiske laks.

Leave a Reply