Fisk laks i Sunnfjord

Sunnfjord – Et eldorado for sportsfiskeren

Sunnfjord ligger midt på vakre Vestlandet, mellom Bergen og Ålesund. I tillegg til å være en vakker naturopplevelse er det kjent som et eldorado for sportsfiskere over hele verden. Her kan man fiske i elv, sjø og innsjø, men man må være obs på forskjellige regelverk for de forskjellige områdene. Fisker man i sjø eller rundt Russenes friluftsområde trenger man ikke tillatelse, det gjør man derimot dersom man fisker lenger inn i landet. En av de mest unike stedene i Sunnfjord er Nausta, som er en av Norges beste lakseelver. Vær oppmerksom på at dette er et område man trenger fiskekort.

Fiske i Sunnfjord

Sunnfjord er et sted hvor hele familien kan fiske. Har du ikke utstyr? Ikke noe problem! Her kan man leie vadebukser, flytevest samt annet nødvendig fiskeutstyr i tillegg til fiskekort for bare 700 kroner. Fisker man i sjøen trenger man ikke noen spesiell tillatelse og man kan finne de fleste fiskeartene som ellers finnes i norsk sjø. Dersom man drar lenger i landet kan man finne flere innsjøer og elver som er kjent for å være gode fiskeområder. Her bør man ikke bli overrasket dersom man får napp av en laks eller ørret. Kanskje ikke rart at det derfor arrangeres dagsturer med fangstgaranti i Sunnfjord. Husk å undersøke om du trenger fiskekort før du fisker i elv og innsjø.

Ørretfiske i Sunnfjord

Sunnfjord er et kjent område for både sports- og hobbyfiskere i Norge og utlandet. Her finner man mange typer fiskesorter, blant annet de typiske fiskeartene man ellers finner i norske sjøer samt laks. Mange kommer derimot spesifikt for de unike mulighetene for ørret i Jølstravatnet. Det påstås at ørreten er spesielt bitevillig der. Ørret er så populært i Sunnfjord at det årlig avholdes to ørretfiskefester. Vinneren av ørretkonkurransen i Gaular kommune i august, er den som fanger den største ørreten. Premien er på hele 10 000 kroner. Den andre konkurransen avholdes i Jølster kommune, hvor premien er en ny bil.

 

Leave a Reply